Dagens gang i fritidsordningen.

kl. 06.30 Morgenstunden starter stille og roligt, to voksne åbner og samler børnene på en stue. Der læses historier, spilles spil og leges.

kl. 11.30 De klasser der har fri hentes af en voksen, som læser og hygger med børnene, mens de spiser deres mad.

kl. 12.00 Går børnene på deres ”stuer”, hvor vi ”krydser dem ind”. Derefter går alle ud og får frisk luft.

kl. 12.45 Åbner vores værksteder/aktiviteter.

kl. 14.30 Bliver der serveret eftermiddagsmad for børnene i fællesarealet.

Når aktiviteterne slutter, hygger og leger børnene på stuerne.

kl. 16.00 Samles børnene i børnehaveklassegruppen

kl. 17.00 SFO lukker

Aktiviteter.

Som SFO er det vores opgave at skabe en passende ramme for børnene.

Vi mener, det er vigtigt, at børnene får mulighed for at lege, slappe af og holde fri. Dette er der mulighed for både inden- og udendørs.
Dagligdagen i fritidsordningen bliver derfor præget af leg og aktiviteter.

Indendørs aktiviteter i vinterhalvåret.

Af kreative muligheder kan nævnes syning, formning og træsløjd, sport.

I syning syr børnene alt lige fra stoftryk til fine sofapuder, dels i hånden og dels på symaskine.
I formning har børnene mulighed for at udfolde deres fantasi i form af tegninger, malerier, fremstilling af lerting og smykker m.m.

I træsløjd lærer børnene at bruge værktøj, og der er faktisk ikke den ting, der ikke kan fremstilles her.

Desuden får børnene mulighed for at benytte skolens computere, hvor der spilles spil og løses opgaver.

Ligeledes kan børnene hver dag deltage i sportsaktiviteter i form af fodbold, basketball og rundbold i Rolighedshallen.
I skolens tumlesal spilles der ”dødbold” med mere.

Udendørs aktiviteter i sommerhalvåret.

Om foråret flytter vi så vidt muligt vores aktiviteter udendørs, hvor vi har byggelegeplads, haver, gå-/cykelture ud af huset samt sportsaktiviteter.

Vores ture ud af huset kan gå til stranden, cykeltur i skoven, hvor vi laver mad over bål, fisker og nyder naturen.

Skolefridage og ferier

I ferierne laves der om mandagen en plan over ugens aktiviteter. De fremmødte børn får en oversigt med hjem, så I/de kan se hvilke dage, der evt. måtte være ud af huset. Har Jeres barn fri på disse mandage, er I meget velkomne til at ringe til fritidsordningen for at høre nærmere om ugens plan. Da mandag som regel er hjemmedag.

På skolefridage lægges der meget vægt på, at børnene kommer på udflugter.

Der er tilmelding til skolefridagene, da det også er disse dage fritidsordningens personale afvikler deres ferie.